Spørsmål:


Når jeg spør en venninne om jeg kan bli med henne hjem sier faren hennes nesten alltid nei. Men når en annen venninne spør henne om at hun kan bli med henne hjem sier faren alltid ja. Ingen av oss forstår hvorfor det er sånn, har du kanskje noen svar?
J... Jente, January 13, 2014

Vi svarer:Hei J.

Den var litt vanskelig, men jeg mistenker din venninnes far til å ha lett for å “like” enkelte mennesketyper mer enn andre.

Det heter å favorisere. Når jeg leser spørsmålet ditt flere ganger, aner jeg at din venninne kanskje ikke snakker 100% sant når hun sier at hun ikke forstår hvorfor. Det er nemlig sånn at ikke alle jenter har det samme forholdet til sannhet og løgn som det de burde ha. Det er ofte lett å lyve til en, men ikke til en annen. Det er bare det at de som forteller løgner vil en dag avsløres, da de etterhvert går  surr i når / hvor og til hvem de snakket sant elle sa en løgn.

Og det verste er at denne faren kanskje farer med usannheter, eller han han er såpass lite smart at han favoriserer noen av datterens venninner fullstendig uten grunn. Derfor blir det vanskelig for meg som ikke kjenner noen av dere å svare direkte på HVORFOR. Men mennesketypene kjenner vi igjen, og måten de oppfører seg på er dessverre helt vanlig.

Mitt råd til deg kan være: Ikke spør om å bli med hjem til denne venninna. La henne heller spørre deg. Hold deg litt vekk, og vent på om det skjer noe med den andre som faren er mer interessert i at skal være på besøk.

Avstand kan gi svar. Tiden kan gi svar. Vær litt tålmodig.

Hilsen bestefar.Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.