Spørsmål:


Spørsmål: Hører Gud min bønn ?
F... Jente, September 30, 2013

Vi svarer:Kjære F
Jeg er veldig glad for måten du spør på, fordi du har utelatt spørsmålstegnet.
Begynn setningen med subjektet, Gud, og da blir det sånn:
Gud hører min bønn.  SÅ ENKELT. Han, Gud altså, laget det ikke så vanskelig som så mange prester og biskoper og lærde menn har villet ha det til.
Jeg hørt en gospel-sanger som sa det veldig enkelt, riktignok på engelsk:
Imagine that GOD is sitting on the rim of Heaven, looking down to us to see if there is anyone down there who want to contact Him….
Altså: Tenk deg at Gud sitter der på kanten i Himmelen og ser ned på oss og lurer på om det er noen der nede som vil kontakte han…..
Sjøl har jeg opplevd det så konkret ( tydelig) at HAN HØRER når jeg ber. Ikke at jeg får mine ønsker oppfylt som i eventyrene, men at Han påvirker min situasjon så tydelig at jeg ikke kan ta feil. Og noen ganger svarer han ganske enkelt at jo det skal du få Da får jeg det. Andre ganger skjønner jeg ingenting, og lurer på om Han ikke bryr seg om meg lenger.
Men jeg lærte noe viktig av sønnen hans som sa det slik: Far jeg ber ikke om at det jeg vil skal skje, men at din vilje må skje. Det var en utrolig tøff måte å si det på. I hvert fall der og da.
Du  gjetter deg kanskje til at jeg ikke er prest, men en ganske alminnelig bestefar som har lært at å snakke med Gud, kan være å dele tankene mine med Han, eller når jeg er alene, sier høyt og tydelig akkurat det som faller meg inn.

Du kan gå inn på Nettbibelen og finne de samme ordene der. Bare søk deg fram med noen ord av gangen.
Jeg håper at du fortsetter å be, og at du lærer noe av det du ikke får svar på med en gang. Gud kan ha ganske god tid av og til.

Lykke til ! Hilsen Bestefar

 Om Bestefar Gunnar